piątek, 27 czerwca 2014

 Wiem, że to już końcówka sezonu szparagowego, ale jeśli uda Wam się jeszcze dostać zielone szparagi to bardzo polecam tę sałatkę.

Składniki:

1 pęczek zielonych szparagów
1 paczka mieszanki sałat
1 puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach
3 pomidory malinowe
pestki dyni
oliwa z oliwek z truflą
oliwa z oliwek z czosnkiem i chili
sól, pieprz


Przygotowanie:

Szparagi płuczemy i obcinamy zdrewniałe końce. Następnie wrzucamy je do gotującej się wody na 4-5 minut. Do misy wrzucamy sałatę, pokrojone na kawałki pomidory i tuńczyka. Wyjmujemy szparagi i polewamy je zimną wodą. Kroimy je na mniejsze części i wrzucamy do sałatki. Na suchej patelni prażymy pestki dyni. Sałatkę polewamy oliwami, dodajemy sól pieprz. Pestki dyni studzimy i posypujemy nimi całość. Mieszamy i możemy już zajadać się pyszną zdrową sałatką:)







Brak komentarzy

Tagged: , , , , , ,

0 komentarze :

Prześlij komentarz