niedziela, 15 czerwca 2014

Składniki:

2 średnie cukinie,
3 małe pomidory malinowe,
250g mięsa wołowego mielonego,
1 cebula,
6 pieczarek,
1 łyżka pasty chili
1 duże jajko
1 łyżka oliwy z oliwek

Sól, pieprz, czosnek granulowany, oliwa truflowa


Przygotowanie:

Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na pół. Małą łyżeczką należy wydrążyć gniazda nasienne ze środka cukinii. Solimy i delikatnie skraplamy cukinię oliwą truflową. Następnie wkładamy do żaroodpornego naczynia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na jakieś 20 min.

W międzyczasie przygotowujemy nadzienie.

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Siekamy cebulę, następnie wrzucamy ją na patelnie. Gry cebula będzie szklista dodajemy mięso mielone i podsmażamy. Myjemy i kroimy pieczarki oraz pomidory malinowe. Dodajemy je do mięsa wraz z łyżeczką pasty chili. Doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem granulowanym. Podsmażamy całość przez jakieś 5 min. Na koniec dodajemy jajko.

Wyjmujemy cukinię z piekarnika i w miejsce wydrążonych nasion wkładamy mięsne nadzienie.

Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 40 min. w temperaturze 180 stopni




Brak komentarzy

Tagged: , , ,

0 komentarze :

Prześlij komentarz