Składniki:
2 średnie cukinie,
3 małe pomidory malinowe,
250g mięsa wołowego mielonego,
1 cebula,
6 pieczarek,
1 łyżka pasty chili
1 duże jajko
1 łyżka oliwy z oliwek
Sól, pieprz, czosnek granulowany, oliwa truflowa
Przygotowanie:
Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na pół. Małą łyżeczką należy wydrążyć gniazda nasienne ze środka cukinii. Solimy i delikatnie skraplamy cukinię oliwą truflową. Następnie wkładamy do żaroodpornego naczynia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na jakieś 20 min.
W międzyczasie przygotowujemy nadzienie.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Siekamy cebulę, następnie wrzucamy ją na patelnie. Gry cebula będzie szklista dodajemy mięso mielone i podsmażamy. Myjemy i kroimy pieczarki oraz pomidory malinowe. Dodajemy je do mięsa wraz z łyżeczką pasty chili. Doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem granulowanym. Podsmażamy całość przez jakieś 5 min. Na koniec dodajemy jajko.
Wyjmujemy cukinię z piekarnika i w miejsce wydrążonych nasion wkładamy mięsne nadzienie.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 40 min. w temperaturze 180 stopni
Brak komentarzy
2 średnie cukinie,
3 małe pomidory malinowe,
250g mięsa wołowego mielonego,
1 cebula,
6 pieczarek,
1 łyżka pasty chili
1 duże jajko
1 łyżka oliwy z oliwek
Sól, pieprz, czosnek granulowany, oliwa truflowa
Przygotowanie:
Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na pół. Małą łyżeczką należy wydrążyć gniazda nasienne ze środka cukinii. Solimy i delikatnie skraplamy cukinię oliwą truflową. Następnie wkładamy do żaroodpornego naczynia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na jakieś 20 min.
W międzyczasie przygotowujemy nadzienie.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Siekamy cebulę, następnie wrzucamy ją na patelnie. Gry cebula będzie szklista dodajemy mięso mielone i podsmażamy. Myjemy i kroimy pieczarki oraz pomidory malinowe. Dodajemy je do mięsa wraz z łyżeczką pasty chili. Doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem granulowanym. Podsmażamy całość przez jakieś 5 min. Na koniec dodajemy jajko.
Wyjmujemy cukinię z piekarnika i w miejsce wydrążonych nasion wkładamy mięsne nadzienie.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 40 min. w temperaturze 180 stopni
Brak komentarzy
0 komentarze :
Prześlij komentarz